a zombie love song

Hallå kära bloggen! (Jag hatar bloggar.)


Idag har det hänt två högst ovanliga saker. För det första: Jag har lagat mat som tagit mer än tre minuter i micro. Undrens tid är ännu inte förbi. För det andra: Jag har inte varit sugen på glass på hela dagen, och då snackar vi ändå Ben & Jerry's Chocolate Therapy, den bästa glassen i världshistorien. Jag skyller detta på min inbillade blindtarmsinflammation. Det är inte lätt att vara hypokondriker, vill jag lova. Så fort man hittar några små symptom lider man plötsligt av hela åkomman. Ni anar inte hur många lunginflammationer och hjärntumörer jag har haft i år. Men det här är första blindtarmen. Ont det gör ont men det går...


En lite mindre ovanlig sak som har hänt är att jag misslyckats brutalt med ett händigt projekt. Fick för mig att jag skulle borra upp min vardagsrumslampa, den har legat och samlat damm sen jag flyttade in. Rotade fram borrmaskinen, förstod mig till och med på hur den fungerade, och skred muntert till verket! Efter fem minuters mödosamt borrande hade jag åstadkommit ett fem millimeter djupt och fem millimeter snett hål in i taket. Note to self: Köp spackel. Laga hålet. Note to self #2: Skaffa lampa som inte behöver borras. Note to self #3: Skaffa pojkvän för framtida händiga projekt.


Min kära vän Cyb skulle med all säkerhet påpeka för mig att det här är just ett sådant blogginlägg man ska undvika; att skriva om helt meningslösa saker bara för att få något skrivet. Han har förmodligen alldeles rätt. Så för att göra det lite mer meingsfullt ska jag bidra med dagens musiktips: God Module. Framför allt plattan "Let's go dark". Har inte riktigt förstått varför den fascinerar mig så mycket, det är nästan lite för gothigt för min smak, även om det är övervägande industrial/ebm. Beror väl på det genomgående skräcktemat, får jag gissa Men som den inbitna skräckfantast jag är kan jag inte låta bli att älska det. Låten "Corpses (A Zombie Love Song)" är en favorit. Och "E.V.P". Och "Spooky". Finns inget jag skulle kalla dåligt på den skivan. Jag menar;


"There are some things that we can't explain
Why we didn't die when we died that day
But one thing I know that's true
Is forever I'll be with you.
Holding your hand while our bodies decay
I'll be by your side as we waste away
Eating brains by the light of the moon
Forever I'll be with you"


De raderna är spiken i kistan för vampyrromantiken.


Men, dags för lite sömn nu. Har någon slags vision om att jag ska orka jogga till jobbet imorgon, vi får väl se hur det blir med den saken... förr eller senare berövas vi alla vår naivitet.


Godnatt bloggen! (Jag hatar bloggar.)

Zerosize me!

Det är ju så inne att gå ner i vikt och äta nyttigt nu, så jag tänkte sluta mig till skaran av fanatiker. Inte helt otippat, kanske, med tanke på den mängd dieter jag har provat på under årens gång. Gi-metoden, grönsaksdieter, soppdieter, "ät vad du vill och var glad"-dieter, självsvält, hobby-bulimi, halvhjärtad motion, rödvinsdieter och nu sist en Ben & Jerry's-diet (som inte var särskilt effektiv i viktminskningssyfte, men vafan, jag hade ju precis slutat röka.)


Av en slump snubblade jag över en blogg tillhörande någon Johan Groundstroem, som tydligen skulle gå ner, eller hade gått ner, 20 kg genom att bara äta Max-burgare. (Strålande idé, tycker jag. Jag ÄLSKAR allt vad snabbmat heter. Eller ja, utom just Max, faktiskt. För att vara helt ärlig hatar jag Max. Otrevlig personal och äckliga burgare, och så vidare. Men åter till saken.) Om han kan gå ner 20 kilo genom att bara äta burgare så kan jag! Så varför inte sno idén? Men Max? Som den norrlänning jag är (nåja, skåning bosatt i Luleå, åtminstone) återstår inte så många andra alternativ än Max. Burger King har ännu inte nått hit upp, och McDonald's stänger snart sina restauranger. Kvar har vi Frasses (sägs det - jag har aldrig sett det med egna ögon) och Tasty Burger. Och så Korvgubben. För hur gärna jag än vill det misstänker jag att det är omöjligt att gå ner i vikt genom att äta pizza från Porsö Pizzeria varje dag.


Korvgubben är en liten genomnorrländsk snabbmatskedja, som trots att de påstår sig ha korv som huvudsaklig inriktning, ändå mest har hamburgare på menyn. Visserligen är deras mat hyfsat, hrmm, kostsam, men jag tänkte traska dit, koppla på charmen och se om inte jag också, likt herr Groundstroem, kan få lite sponsring i utbyte mot lite reklam. Till skillnad från honom kan jag både stava korrekt och skriva ihop. Det borde i alla fall ge mig något litet plus i kanten, om jag nu ska marknadsföra en okänd kedjas nyttighet.


Hela mitt liv har jag varit några storlekar för stor, haft lite för mycket underhudsfett, varit aningen för kurvig eller, om man så önskar, haft en smula för kraftig benstomme för att vara helt nöjd. men nu ska det bli ändring! Eh, SNART ska det bli ändring. Jag har fortfarande lite glass kvar i frysen. Och snart är det ju jul. Men efter det! Målet är att jag ska komma i en size 0. 20 kilo eller så borde fixa det.


Inom kort kommer ytterligare information om allt och inget. Men först ska jag fjäska för Korvgubbechefen. Önska mig lycka till!


/Maria

RSS 2.0